Routerul Wireless AC 1200 DB Gigabit de gaming TP-Link Archer 5 V4 la review

Routerul pentru gaming, pare un subiect tabu pentru zilele acestea, cand ne pregatim de un alt eveniment major cum este Bucharest Gaming Week.

Iar GADGETARUL ROMAN nu avea cum sa rateze un astfel de subiect la review, in special, atunci cand este vorba despre un fabricant serios, cu o pozitie bine castigata deja pe piata romaneasca. Am facut cunostinta cu routerul chiar de la lansare in cadrul East European ComiCon, TP-Link Archer C5 V4, fiind un router Gigabit LAN accesibil, si totusi performant.

47064519_2276987618980158_5834233164855246848_o_2276987612313492

Si apoi routerul Wireless DB Gigabit de gaming TP-Link Archer 5 este unul stabil si puternic, perfect adaptabil pentru streaming HD fara probleme, jocuri online si alte task-uri ce necesita siguranta in transferuri si un comportament cat mai profesionist, dupa specificatii la un pret accesibil. Pretul pentru Archer C5 V4 incepe de la 175 de lei si poate fi regasit la majoritatea partenerilor online.

Dar cel mai bine se poate vedea la competitiile de gaming, acolo unde TP-Link ofera mereu echipamente de calitate la care cu siguranta gamerii antrenati in concurs nu vor boscorodi organizatorii si stafful angrenat, pentru ca nu vor avea de ce.

Cam despre un astfel de router Gigabit, Wi-Fi Dual Band foarte rapid, cu performante wireless de pana la 1.2Gbps, 300Mbps pe banda de 2.4GHz si 867Mbps pe banda de 5GHz. Discutam si in aceasta situatie, pentru ca aceste caracteristici se pastreaza si in cazul lui Archer 5, domesticit pe la mine pe acasa pentru cateva zile. Deviceul a sosit intr-un pachet complet cu toate cele trebuincioase inauntru, astfel incat sa ma pot conecta imediat la retelele implicate in procesul de instalare, presupunand bineinteles ca sunt deja abonat la serviciile de alimentare la reteaua de energie electrica, dar si la un provider serios de internet fix asa cum este in cazul meu Telekom Romania. Asa cum deja stiti de prin review-urile anterioare beneficiez de conexiune la fibra optica prin routerul SAGEMCOM, insa ceea ce ma framanta este ca nu am acoperire in intreaga mea locuinta, adica apartamentul conjugal. De ce sa nu pot sa joc fara griji un Doom chiar de la mine din pat si sa utilizez o solutie wirreless prin 4 antene externe atat de la indemana, prin administrare usoara la distanta, prin protocolul TR-069. E usor de instalat, daca urmaresti instructiunile din manuale. Utilizand adresa tplinkwifi.net si schimband parola initiala, interfata devine accesibila in numai un minut.
Mai jos puteti vizualiza continutul pachetului de vanzare.

In pachet gasim routerul, manualul de utilizare, adaptorul de priza si un cablu UTP CAT5, ce parca nu ar fi trebuit sa existe la o conectare cu viteze de tip Gigabit LAN.

Routerul este dotat cu 4 antene de dimensiuni generoase (2 pentru banda de 2,4 GHZ si doua pentru 5GHZ), precum si cu un port USB 2.0, pe care il putem folosi atat pentru partajarea continutului multimedia in retea, cat si pentru a conecta un modem USB 3G/4G, in cazul in care nu avem acces la o conexiune internet pe fir.

Carcasa are o constructie de dimensiuni 230 x 144 x 37 mm la 719 grame ce presupune un design futuristic, dar totusi este perfecta pentru a putea fi prevazute toate situatiile de functionare orizontal / vertical. Adica orificiile de evacuare a caldurii interioare prin convectie, gaurile speciale pentru o eventuala agatare pe perete in functionare pe verticala. Partea de conectica (alimentare si cabluri de retea adica 4 porturi Gigabit, 1 port WAN, 1 port USB 2.0) este prevazuta pe partea din spate / jos pentru a nu atrage privirile curiosilor si a arata cat mai estetic dupa pozitionare. Acolo regasim butoanele de Power on/off si Reset care totusi intr-o functionare normala nu sunt atat de mult accesate. Antenele lungi sunt dispuse pe 3 laturi ale router-ului si pot fi pozitionate oricum ne dorim datorita articulatiilor sferice, dar totusi nedetasabile. Interesante si LED-urile cu pictograme de notificare al starii conexiunilor situate intr-un panou situat pe partea frontala.

Archer C5 are integrat un port USB 2.0 cu suport pentru modem 3G/4G, astfel incat, conexiunea internet sa fie continua si sigura prin sistemele WPA, WPA2, WPA-PSK / WPA2-PSK, TKIP/AES 64/128-bit, WEP. In plus, acesta include 5 porturi Full Gigabit, 1 port WAN 1000Mbps si 4 porturi LAN 1000 Mbps pentru viteze de transfer ultra-rapide. Acesta include si funcția de control parental si securitate avansata, functie care ofera parintilor posibilitatea de a controla site-urile care pot fi accesate de copii si prin care pot limita timpul pe care copiii il petrec online. TP-Link Archer C5 V4 este construit in jurul unui SoC MediaTek MT7620A, 600 MHz, 1 Core, MIPS24KEc
8MB ROM, 64MB RAM, ajutat de 64MB RAM si un switch RTL8367S produs de Realtek.

Daca doriti sa va aruncati un ochi in aplicatia de management am atasat si cateva capturi ca sa va lamuriti ca nu este un router comun, ci pentru cei care vor sa faca un lucru serios cu retelele de acasa. Daca deschideti un browser pe adresa 192.168.0.1, acolo o sa fiti intampinati de o fereastra de login care va ofera accesul in interfata de configurare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Atunci cand l-am instalat am avut surpriza ca langa acesta sa masor niste caracteristici foarte bune (Wifi Analyzer si speedtest) ce m-au incredintat ca in apartament voi avea o functionare optima indiferent de colturile acestuia.

Insa asa cum stiti testele mele se refera la punctele indepartate din casa si afara din apartament. Routerul pe partea de Wifi se comporta exemplar cu conditia sa nu te indepartezi prea mult de apartament. Asa cum v-am obisnuit, mai jos in galeria foto, pentru orientare am atasat o fotografie reala insotita de masuratorile efectuate.

Visits: 1