Placentariumul…de duminica

Placinta cu dovleac miroase a copilarie, iar facuta in casa este un rasfat de care trebuie sa te bucuri intr-o zi de toamna. Nu este foarte complicat sa beneficiezi de o placinta facuta fara prea mult efort din ingrediente obisnuite in orice casa. Mai mult este o reteta care in foile sale nu reintalnesti oul sau untul, din acest punct de vedere fiind si destul de sanatoasa, nefacand insa rabat de la calitatile unei placinti obisnuite facuta in casa.

Ingrediente

Foi

15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml)
15 linguri de faina cu varf (425 g)
7 linguri de ulei

Umplutura

1 kg dovleac
8-10 linguri de zahar
1 ligurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
ulei si faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

Foile

1 Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul.

Umplutura

2 Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Daca aveti puteti sa-l radeti in robotul de bucatarie.
3 Se tapeteaza masa de lucru cu faina. Se imparte coca in 2 parti egale. Se intinde prima foaie de lungimea tavii de aragaz. Se pune pe ea jumatate din dovleac si ruleaza, avand grija sa o inchideti la capete. Se unge tava cu ulei si tapeteaza cu faina. Se intinde a doua foaie urmand aceleasi procedee.
4 Se pun in tava si se coc la 350°F 45-55 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

DSCN1891DSCN1889DSCN1888DSCN1882DSCN1881DSCN1880DSCN1879DSCN1878DSCN1877DSCN1876DSCN1875DSCN1874DSCN1873DSCN1872DSCN1871DSCN1870DSCN1869DSCN1868DSCN1867DSCN1866DSCN1865

Visits: 0

One thought on “Placentariumul…de duminica

  • 29 august 2014 la 11:06 PM
    Legătură permanentă

    ….Si pentru mai multa fragezime putem intinde peste foaie o ciulama alcatuita din 2 linguri de faina si 50 de grame de unt la temperatura camerei. Dupa care foaia se ruleaza si se da la frigider.

Lasă un răspuns