Nokia Lumia 630 DualSIM o experienta confirmata la review

Nokia Lumia 630 DualSIM un terminal ce apare deja cu specificatiile tehnice pe siteul Microsoft aici a sosit la mine dupa ceva vreme de pauza in testarea de Windows Phone iar reintalnirea cu versiunea 8.1 nu a fost chiar asa de abrupta cum as fi fost tentat sa presupun. Chiar imi era dor si am insistat sa revina la test & review un astfel de terminal, care este primul DualSIM testat de mine de la Nokia, chiar si cu atat de multe inflexiuni de Microsoft in interior multe dintre caracteristicile consacrate au ramas inca Nokia, cum ar fi robustetea, ecranul frumos iluminat, linia de Lumia s-a pastrat in continuare si inca nu au renuntat la ea. Desigur calitatea de telefon auditie, semnal nealterate as putea spune ca familia Lumia se simte in “carne si oase” si nu este cel mai rau lucru, ci dimpotriva.

Ca prima observatie si pozitiva as putea spune ca este pachetul de vanzare ce a capatat o alta forma decat eram obisnuiti si mult mai atractiva.

Conservatori stilului Lumia pentru un terminal de buget poti sa dispui de un terminal de nadejde pentru ca materialele din care este fabricat nu iti vor da niciodata batai de cap chiar daca acesta va suferi ceva socuri mecanice datorate neatentiei in utilizare. Practic in acest unibody nu se indoaie nimic, nu se torsioneaza, nu scartaie si la dimensiunile lui chiar se aseaza bine in mana, pentru ca desi pare a fi lucios nu aluneca nimic din mana, in special datorita muchiior foarte inteligent proiectate de catre designeri si aici iar as mai da un plus, caci merita. Altceva ce mi-a mai placut ar fi greutatea extrem de potrivita pentru un astfel de SMART, iar finisajele sunt cele cunoscute, adica de foarte buna calitate. Nu stiu cat de mult se pricepe Microsoft la lucrurile astea, insa Nokia va da intotdeauna clasa la asa ceva. Ca sa va convingeti inserez si o galerie foto ma jos.

Treaba cu baterie detasabila cred ca stie toata lumea care m-a citit pana acum.  Imi convine, pentru ca bateria este un consumabil si trebuie sa fie la indemana utilizatorului sa o faca, desi in ultimii ani viteza de reciclare a terminalelor s-a marit si practic nu prea mai apuca nimeni sa inlocuiasca baterii, dar totusi nu este rau sa poti avea posibilitatea.

Dupa ce dau capacul de spate tip anvelopa deoparte descopar o chestiune interesanta in interior si aici ma refer la tipul de acces la cele doua SIMuri. Unul poate fi accesat fara a extrage si acumulatorul iar cel de al doilea SIM si cardul microSD necesita eliminarea acumulatorului. Acest lucru chiar nu ma deranjeaza, as putea ca este destul de ergonomic. Din ce am mai vazut pe internet oferta de capace interschimbabile este generoasa cu acele culori destul de deschise, dar care contrar asteptarilor nu se murdaresc asa de usor.630 suporta carduri de pana la 128GB. Doar SIM 2 este hot-swappable, în timp ce altele nu sunt. Difuzorul este plasat sub el și suna foarte tare pentru alerte și redare media. Nokia a omis doi senzori cruciale din 630 senzorul de lumina ambientala si proximitate. Primul ajuta la randul sau, afișajul pe atunci cand sunteti in apel in timp ce acesta din urma ajuta in mod automat a reglarea luminozitatii ecranului probabil din considerente de reducere de costuri.

Panoul IPS ofera unghiuri de vizualizare foarte bune si reproducere a culorilor pentru un telefon in acest segment. Lumina soarelui lizibilitatea este de asemenea foarte bun. Lumia 630 este alimentat de chipset-ul Qualcomm Snapdragon 400 un SoC quad-core cu patru nuclee ARM CortexA7 și Adreno 305 grafice. In ciuda a 512MB minimi de RAM, interfața este destul de vioaie. Un lag usoar se strecoara in timpul unora dintre animatii dar nimic care sa iti intrerupa afacerea.
De asemenea, se pare ca in cazul in care cele mai multe dintre aplicațiile care aveau nevoie in prealabil 1GB de RAM, sunt acum compatibile cu 512 MB de RAM. Ai Temple Run 2 si Asphalt 8: Airborne, care sunt gratuite pentru a fi descarcate. Lucrul cu jocurile pe platforma Windows Phone este faptul ca acestea arata si se simt cam la fel, indiferent de ce telefon ai. Asfalt, evident, ruleaza mult mai lin pe 630 dual decat a făcut-o pe 525, datorita chipset-ul mai repid.

În esență, layer din software-ul sau, si care foloseste foarte putina energie este colectarea in mod constant al datelor de la senzori, cum ar fi GPS, busola, etc Aceste date sunt apoi folosite de aplicația Bing Health & Fitness, permițand sa monitorizeze calorii arse, masurile luate, etc Exista, de asemenea, un SensorCore SDK pentru ca dezvoltatorii sa puna in aplicare API-urile in aplicatiile lor. Trebuie sa activati datele privind miscarea in setari pentru a utiliza SensorCore.
Cateva studii de benchmark am facut si eu si le puteti vedea mai jos.

 

Camera stoc App este Camera Nokia, care combina Pro Cam cu Cinemagraph.Auto-focus shooter-ul de 5MP are un mod de lucru decent in aer liber, dar in conditii de iluminare ambientala in interior, calitatea este destul de medie. Am realizat si cateva fotografii desi camera din spate de 5 MPx nu este chiar impresionanta, avand in vedere si pretul, este atat cat ar trebui sa poti shareui o foto pe Facebook de la fata locului. In schimb nu trebuie sa iti fortezi norocul noaptea pentru ca nu beneficiezi de blitz.

Bateria 1830mAh amplificat este destul de stelara in furnizarea de mai mult decat in valoare de o zi de functionare​​. Se poate merge cu usurinta pana la doua zile fara sa o incarcati din nou, sub lumina de utilizare moderata a displayului.

In concluzie terminalul Lumia 630 este o noutate prin aparitia unui SIM suplimentar fata de ceea ce ne-a obisnuit Nokia. La configuratia hardware pe care o are disponibila se misca foarte bine. Constructia este foarte robusta perfect pentru o utilizare zilnica atat pe telefon cat si pe partea de browser nu se diferentiaza prea mult fata de ceea ce este familia Lumia Nokia. Sigur pretul redus nu asigura chiar toate functionalitatile la maximum de prformanta dar ceea ce este necesar se regaseste pe aceasta masina fara a spune ca lipseste ceva. Daca va face cu ochiul il gasiti sigur si la Telekom.

Visits: 0

Lasă un răspuns