Motorola Nexus 6 un terminal de marca la review

Desigur este ceva timp de cand nu am mai avut contact cu terminale Motorola. Pentru ca la un moment dat cazusera in derizoriu prin niste exemplare mediocre nesustinute corespunzator de marketing, iar parerea generala fata de acestia nu era asa de favorabila. Insa acest lucru se intampla cu destui ani in urma cand si atunci Motorola era o companie care investea permanent in cercetare stiintifica si vindea brevete care piata din Romania nu prea le cunostea. Motorola Nexus 6 l-am primit in teste de la Quickmobile, pentru ca numai de acolo am gasit sa il primesc si poate fi si o alternativa pentru cine doreste de a-l achizitiona.

Prima impresie a fost ca am primit un phablet de calitate cu un design foarte atractiv semirotund in sectiune, cu colturi frumos rotunjite, dand impresia de robustete si usurinta in utilizare, prin modul in care acesta se aseaza in palma utilizatorului. Pachetul de vanzare compact cuprinzand incarcatorul cu cablul de date, dar si manualul de utilizare intr-o forma destul de atractiva, un high-end asa cum il caracterizeaza toate publicatiile de specialitate ale carui caracteristici le puteti vizualiza si aici.

Este un terminal care sigur m-ar ajuta daca ar fi al meu prin dimensiunile ecranului AMOLED, 1440 x 2560 pixel (~493 ppi pixel density), modul facil de operare si cu care sigur as atrage atentia prin formele de design.

Cateva foto de la unboxing in galeria de mai jos unde daca doriti puteti da click pentru marire.

Interesant pare a fi existenta pe partea frontala a doua difuzoare pentru efect stereo care dupa prerea mea se aud fidel in toate gamele de frecventa si prin utilizarea unui egalizator, unul dintre ele avand ascuns un led de notificari. Pe spate avem camera principala care are de jur imprejur ca element interesant de design prezenta unui inel de plastic sub care exista doua blitzuri LED de eficienta buna.

Ceea ce atrage esential este modul de operare, pentru ca cei de la Motorola l-au dotat corespunzator cu tehnologie de ultima sau mai binezis generatie de actualitate, care ii asigura destule resurse: CPU Quad-core 2.7 GHz Krait 450 pe un chipset Qualcomm Snapdragon 805, alaturi de un GPU Adreno 420 alaturi de 3 Gb de RAM si 32/64 Gb pentru aplicatii, pentru a face fata si celui mai pretentios gadgetar, mai ales gadgetarul roman. Aici intrebarea nu mai este de cum se misca, ci in principal de cum zboara prin meniuri si prin aplicatii, pentru ca practic a depasit in configuratie si desktopul de pe care va scriu acest review. Incat la un moment dat te poti intreba daca este chiar nevoie de o astfel de configuratie. Da, este raspunsul privind in trecut, pentru ca nimic din ceea ce face cercetarea nu este intamplator, iar google se pare ca mereu este primul care afla aceste cerinte si le materializeaza prin companii cum este Motorola cu sistem de operare Android Lollipop, chiar printr-un produs de top. Eu ca de fiecare data mi-am facut datoria “morala” si bineinteles l-am bagat prin aplicatiile Benchmark downloadate de pe Google Play dar rezultatul cel mai bun e tot acela cand il constati singur prin aplicatii.

Nexus 6 vine cu o camera principala de 13 MP (4128 x 3096 pixels in format 4:3), autofocus, stabilizare optica a imaginii (OIS) si un dual LED integrat intr-un cerc transparent care inconjoara lentila camerei si ajuta la o raspandire mai echilibrata a luminii. Culorile, desi aproape de realitate, par a fi uneori prea fade, in schimb nivelul de detaliu este mai mult decat satisfacator. Din pacate, echilibru dinamic intre prea intunecat si prea luminat nu e grozav. Modul HDR ajuta destul de mult si ofera mai mereu rezultate superioare, insa timpul de captare si procesare al fotografiilor in acest mod e cam mare. In Google Play Store sunt o sumedenii de aplicatii de camera, unele chiar foarte bune. Blitul de pe telefon care, in mod foarte consistent, a facut o treaba foarte buna – gratie si cercului care ajuta la raspandirea uniforma a luminii. Orientativ m-am gandit sa va pun la dispozitie galeria foto de mai jos si chiar si clipurile video.

 

Video

Bateria de pe Nexus 6 are 3220 mAh poate duce o zi, o zi si ceva in conditii moderate de acces la aplicatii si notificari. Nexus 6 vine cu o tehnologie de incarcare rapida a bateriei si, impreuna cu incarcatorul de 1,6 A din pachet, reuseste in doar 30 de minute sa incarce bateria cu circa 35%, adica, dupa cum spune Motorola, cat sa te tina inca vreo 6 ore.

Per total phablet-ul de la Motorola poate fi considerat cel mai bun scos de acestia prin prisma specificatiilor tehnice, a designului atractiv dar si al elementelor de design. Chiar daca exista o concurenta foarte mare si in aceasta gama pot sustine ca este de top inca la aceasta data.

 

 

Visits: 0

Lasă un răspuns