Motorola Moto Z2 Play si Moto Mods la review

Uite ca minunile tehnologice ajung si la Gadgetarul Roman. Desi mai tarziu, decat niciodata, va mai amintiti ca v-am tinut totusi conectati cu lansarea de anul trecut si cu articolul de lansare aici.
Cu toate acestea nimic nu este mai “excitant”, decat sa poti sa simti un produs de calitate in mana si sa poti in voie sa comunici cu acesta, cat mai relaxat, lipsit de stresul unui eveniment in care nu poti sa acumulezi cu usurinta, chiar toate informatiile importante pentru tine si pentru cititorii blogului personal.

Si orice poti sa spui, numai ca prima impresie a tangibilitatii nu te va urmari pe tot timpul testelor efectuate. Este atat de rafinat constructiv incat, nu poti sa crezi ca este atat de subtire si util in toate configuratiile utilizate din Ecosistemul Moto Mods.
Greutatea 145g, lungimea 156,2mm, latimea 76,2mm, grosimea 6mm par ireale, dar totusi in liniile normale de design creionate, in mod normal si traditional de producator, este ceea ce beneficiaza utilizatorul de la un midrange slim, dar cu un acumulator ofertant, in limitele acestor dimensiuni. Nu exista certificare IP pentru rezistenta la elemente de expunere, insa Motorola include, ca intotdeauna, o acoperire de nano care este hidrofuga si ofera o anumita protectie impotriva stropirii. Lenovo are cu adevarat ceva de oferit cu modelele destul de asemanatoare Moto Z si Moto Z Play. Dispozitivele erau foarte subtiri, de inalta calitate, rigide, puternice si viata buna a bateriei. Au existat modele dual-SIM si au fost instalate caracteristici tipice Motorola, cum ar fi Android pur, notificari afisate pe un ecran dezactivat atunci cand smartphone-ul a fost preluat sau cand utilizatorul se apropie de acesta. Membrul mijlociu din gama de smartphone-uri modulare, Z2 a fost reproiectat subtil iar acum este chiar mai subtire. Bateria  3000 mAh din Moto Z2 Play este mai mica decat cea a predecesorului sau, al carui argument convingator de cumparare a fost in primul rand durata lunga de viata a bateriei. Dar beneficiaza de imbunatatirea parametrilor de incarcare cu Motorola Turbopower fast charging support sau si mai bine daca te hotarasti sa achizitionezi unul dintre cele 10 Moto Mods drept baterie exterioara cu incarcare rapida de 3500 mAh iti vei face viata cu atat mai buna.
Pe langa aceste lucruri Z2 Play m-a impresionat si prin displayul sau luminos, Super Amoled de rezolutie 1920×1080 pixeli la 5,5 inchi, foarte bun, atunci cand ai de-a face cu lumina ambientala si iti doresti un contrast corespunzator.
Impresioneaza si printr-o camera destul de solida, care nu avea nevoie de mai mult decat cateva atingeri usoare si upgrade-uri de componente sensibile sa ofere niste fotografii de o calitate mult mai buna, atat cu camerele din corpul terminalului: principala de  12 Mpx, f1.7, dual pixel PDAF, blitz cu LED dual-tone, 4K video, frontala 5 Mpx, f2.2, blitz cu LED dual-tone, 1080px pe video, fara sistem de stabilizare OIS, dar si camera 360 aditionala prin conectorul exterior de la pachetul Moto Mods.

Desigur nu am renuntat nici la unboxing si pozele ce ofera detalii constructive, pentru a va putea convinge ca avem de-a face cu un produs perfect prelucrat tehnologic, atat din punct de vedere al designului cat si al formelor exterioare si al interfetei utilizator. Chiar si capacul atasabil, magnetic din spate ne duce la gandul ca proiectantii s-au gandit mult pentru a asigura un sistem ce are un grip bun si o stabilitate bune in mana utilizatorului. Iar butoanele sunt laterale sunt destul de delicate dar ferme in functionare, atunci cand acestea vor fi apasate. Daca vorbim despre butoane il putem evidentia si pe cel de amprenta care este sigur in functionare, gasindu-si cu usurinta utilizarea in algoritmii zilnici. Telefonul este in mare parte realizat din metal in jurul peretilor laterali si din spate, cu antena din policarbonat care infasoara toata placa din spate intr-un mod care pare destul de respectabil. Designul si utilizarea copioasa a metalului face ca receptorul sa fie usor de prins si tinut, ceea ce nu este cazul telefoanelor concurente cu spatele alunecos din sticla. Frontul este protejat de sticla Gorilla.
Moto Z2 Play este livrat cu 64 GB de memorie de lucru si 4 GB de memorie RAM. Are o mufa audio de 3,5 mm pentru conectarea unor casti Stereo.  Modelul dual-SIM are un slot dedicat micro-SD, astfel incat sa se poata introduce doua cartele SIM si un card micro-SD. Cardul micro-SD poate prelungi stocarea cu pana la 2 TB. Cu toate acestea, cardurile micro-SD cu aceasta capacitate nu sunt inca disponibile. Cardul SD poate fi formatat ca spatiu de stocare intern; aplicatiile nu pot fi instalate pe spatiul de stocare extern. Impreuna cu procesorul pe 64 biti Octa-core la 2.2 GHz cu chipsetul Qualcomm Snapdragon 626, GPU Adreno 506 cu o grafica de invidiat.
S626 suporta pana la Wi-Fi 802.11ac cu MU-MIMO, dar Z2 Play nu activeaza aceasta functie, preferand doar Wi-Fi 802.11a / b / g / n si Bluetooth 4.2. Exista si NFC inauntru. In ceea ce priveste conectivitatea celulara, vorbim de LTE categoria 7 de la modemul X9 LTE integrat.

Această prezentare necesită JavaScript.


 
Inainte de a discuta aceste rezultate de Benchmark, vreau sa subliniez ca, desi Snapdragon 626 este un SoC mediu, acesta ofera performante suficiente pentru cele mai multe sarcini de baza. Lucrurile cum ar fi trecerea prin sistemul de operare, navigarea pe Internet usoara si utilizarea de aplicatii precum Twitter si Facebook Messenger nu sunt premize de performanta uriase. Deci un SoC de nivel mediu este mai mult decat capabil sa ofere o experienta lina.
Pentru sarcini mai intense, diferenta dintre Snapdragon 626 si SoC, cum ar fi Snapdragon 650, 821 sau chiar 835, devine mai mare si mai vizibila. Lucrurile precum editarea fotografiilor in miscare, navigarea pe site-uri sau documente mari, vizualizarea foilor de calcul sunt cu atat mai rapide in aceste SoC-uri mai puternice.
In ceea ce priveste performanta grafica, jocurile intensive Android nu au o imensa performanta desi SoC-urile pot face o diferenta reala in ceea ce priveste rata de joc in timpul jocului si experienta generala. Telefonul nu functioneaza incins si dureaza foarte mult timp pana se incalzeste in utilizari grele, gen 3D.
Lenovo utilizeaza aplicatia de telefonie mobila Google in toate dispozitivele Motorola. Este usor de utilizat si proiectat foarte logic, pentru toata lumea care va utiliza.
Calitatea apelului este buna. Microfonul este deosebit de placut cu transmiterea clara a vocii catre contactul nostru. Castile transmit sunete destul de natural, nu distorsioneaza desi pot avea o putere mai mica in medii mai intense, unde semnalul patrunde mai greu. Microfonul bun este favorabil atunci cand efectuati apeluri in modul hands-free, iar difuzorul produce vocea contactului nostru cu un ton cald, inteligibil si clar nesuparator. Este una dintre caracteristici la care cu siguranta te astepti, fiind dezvoltata de Motorola in decursul atator decenii de cercetare.
Sunetul redat de diferitele playere se poate auzi foarte bine si prin JBL Sound Boost ce pare perfect de acolo, si cu siguranta este necesar pentru a imbunatati auditia atat de calitativ cat va fi nevoie pentru ca urechile utilizatorului sa rezoneze cat mai bine cu sursa sonora emisa de cutia cu prindere magnetica asa cum puteti vedea in galeria de mai jos.

Ecosistemul Moto Mods a crescut incet, dar in mod constant si s-a ajuns la un punct in care exista cateva adaugiri cu adevarat utile. Moto Mods mi se pare o colectie de cutii minune care cu siguranta imbunatatesc dotarile standard, dand un sens foarte bun conceptului de modularitate de la care a pornit acest terminal. Modurile sunt usor de atasat si detasat cand doriti si magnetii sunt suficient de puternici incat sa nu cada in timpul utilizarii zilnice. Implementarea este inteligenta si functioneaza.
Mai jos aveti si galeria de fotografii ale camerei 360 cu care m-am adaptat foarte usor in finctionare si mi-a fost foarte utila atunci cand am postat live pe Facebook in grupul meu de prieteni ai tehnologiei  Gadgetarul Roman.

Camera primara fotografiaza clar, in culori vii. Expunerea lor este buna si ofera contrast. Claritatea este destul de buna la margini, desi lipseste un sistem OIS pentru a fi si mai buna. Autofocalizarea de multe ori nu poate determina claritatea corecta in conditii de lumina scazuta. In schimb, zgomotul imaginii nu este foarte ridicat. Videoclipurile pot fi inregistrate in 2160p la 30 de cadre pe secunda. Reproducerea culorilor este buna si aici, expunerea se adapteaza rapid conditiilor in schimbare, iar autofocalizarea este de asemenea convingatoare.
Camera frontala are o rezolutie de 5 megapixeli. Ea fotografiaza fotografii bine expuse cu culori vii. Claritatea imaginii este, de asemenea, buna si un blitz cu LED-uri duale il sustine in situatii întunecate. Va las sa judecati cu proprii ochi rezultatele capturilor executate in modul unui incepator.

 
De asemenea, va pot oferi una dintre inregistrarile mele cu camera exterioara 36o pentru a va contura o impresie.

Visits: 0

Lasă un răspuns