Lenovo Vibe X2 in trecere pe la mine la review

Am avut privilegiul sa ma situez anul trecut in Sala de Marmura, la un eveniment asteptat in Europa si anume lansarea unui terminal de exceptie de la compania Lenovo si anume Vibe X2 asa cum am scris aici.

A fost un eveniment interesant care a strans toata floarea tehnologica din Romania si am reusit sa admir in premiera Vibe X2, care mi-a facut o buna impresie chiar de la prima atingere. Au fost cateva caracteristici ce il faceau remarcat cum ar fi greutatea extrem de acceptabila, grosimea slim, designul neintalnit sub forma de straturi, ecranul luminos, camerele foarte bune.

De atunci mi-am dorit sa il am in teste si iata ca inceputul lui 2015 mi-a oferit acesta surpriza placuta.

Desigur am avut timp sa realizez si cateva poze la unboxing, beneficind de un pachet de vanzare moderrn cu doua sertare, descoperind pe rand continutul extrem de placut si adecvat unui terminal flagship al celor de la Lenovo si spun acest lucru si prin prisma caracteristicilor dar si al specificatiilor, fiind foarte bine pozitionat dupa parerea mea, pentru un brand ce tocmai a inceput sa se afirme cu astfel de produse in domeniul Smartphone-urilor.

Ideea pachetului de vanzare mi s-a parut destul de reusita si adecvata imaginii pe care trebuie sa o ofere un astfel de terminal care arata intr-un mod foarte special si as putea spune sic, exact in norma estetica de stil si design recunoscuta a produselor de la Lenovo. Si acest terminal are o tinuta ireprosabila pentru utilizator, pentru ca atunci cand iti pica in mana un produs cu asemenea linii de design iti dai seama ca lucrurile au evoluat si fac parte dintr-un trend pozitiv.

Intr-unul dintre sertarase gasim terminalul propriuzis, un capac de protectie, cheita pentru SIM, manualul de utilizare, iar in celalalt, incarcatorul de priza, cablul de date/incarcare, castile cu jack stereo toate impecabil pozitionate.

Terminalul este un unibody, monolitic, insa cu aspect privit din laterala de 4 straturi, practic patru rame de culori diferite, ce asigura si o buna aderenta in afara de impresia estetica. Asa cum v-am spus cei de la Lenovo sunt recunoscuti pentru liniile de design, reusind sa impresioneze si de data aceasta prin inovatie, iar acest terminal merita acest lucru si pentru ca are caracteristici foarte bune. Simplificata este interactiunea cu utilizatorul care are la dispozitie urmatoarele: lateral dreapta butoanele: Power on/off, volum +/-, jos conectorul date/incarcare microUSB si orificiul microfonului, sus conectorul de casti jack 3,5 mm, lateral stanga compartimentul pentru micro SIM, frontal: camera 5MPx, difuzorul audio, displayul de 5″ IPS LCD capacitive touchscreen, acoperit cu un plastic de calitate si rezistent la zgarieturi, iar partea dorsala echipata cu camera de 13 MPx, blitzul, grila pentru difuzor.

Primul smartphone care foloseste procesorul MediaTEK MT6595 4G LTE True8Core™ si a fost special conceput pentru a oferi performanta impresionanta. Procesorul ofera un strat ascuns de performanta cu caracteristici de economisire a energiei care prelungesc viata bateriei si permit filmelor si jocurilor sa fie utilizate mai mult timp.

Terminand chestiunile descriptive in care altii cu siguranta sunt cu mult mai artisti decat mine, sa revenim la ceea ce impresioneaza cu adevarat la acest terminal. Pai in principal configuratia foarte buna ce sta in spatele OS Android 4.4 KitKat si care in decursul testelor de Benchmark au dovedit a fi puternice.

Cu toate acestea stiti ca cifrele uneori pot intari o situatie insa experienta practica ofera cel mai bun raspuns. Da Vibe X2 se afla clar in topul cu terminale high-end, pentru ca se achita foarte bine de instructiunile primite de la utilizator.

Lenovo Vibe X2 vine cu numeroase aplicatii preinstalate, iar printre acestea se numara Facebook, AccuWeather, Evernote, Kingston Office, Navigate Route 66 sau Twitter, plus jocurile Asphalt 8: Airborne, Green Farm 3, Real Footbal si Spider Man, ultimele doua in versiune demo, prin intermediul unui parteneriat cu Gameloft. Oricare dintre aceste aplicatii si jocuri pot fi dezinstalate, si de asemenea pot fi instalate altele noi de pe Google Play. Exista inclusiv un browser proprietar, UC Browser, care afiseaza rapid paginile si beneficiaza de numeroase optiuni de personalizare.

Ecranul IPS LCD este unul dintre principalele puncte forte ale lui Vibe X2 si beneficiaza de o rezolutie Full HD 1920×1080 pixeli. Contrastul este unul foarte bun, la fel ca si unghiurile de vizualizare. De asemenea, in lumina puternica a soarelui, ecranul este lizibil deci fara probleme de vizualizare.

Timpul de viata a bateriei Vibe X2 nu a fost asa de incurajator. A durat cam 5 ore, 38 minute in testul bucla video, care nu este de bun augur pentru utilizare zilnica. Cel mai mult poti obtine o zi de lucru plina din ea, inainte de a ajunge la un incarcator.

Calitatea convorbirii este buna datorita compensarii audio cu microfon suplimentar, indiferent pe care dintre retelele 2G/3G/4G s-ar fi petrecut, auditia este foarte buna asa cum este si conectivitatea.

Extrem de buna mi se pare camera principala cu blitz de 13 MPx dar si cea pentru selfie de 5MPx. Exista cateva filtre si efecte, precum si majoritatea setarilor sunt usor de accesat. Am constatat ca, uneori, a luat un pic prea mult timp pentru a lansa aplicatia camerei si, nu intotdeauna rapida sau suficient de precisa. Rezultate in interior in lumina artificiala au fost destul de bune desi unele imagini au iesit neclare si cu foarte puține detalii. Lucrurile au fost mult mai bine în lumina zilei. Cateva foto puteti da click in galeria de mai jos.

 

Video

In concluzie cei de la Lenovo pot fi felicitati pentru acest terminal cu parametrii extrem de curajosi, tinand cont ca ei nu sunt de mult timp pe aceasta piata. Designul este reusit la fel si caracteristicile hardware sunt de top. Sigur exista lucruri cum ar fi bateria, camera si poate si ceva la interfata grafica unde se mai pot aduce ceva imbunatiri, insa per total produsul este foarte reusit si desigur va avea si succesul scontat.

Visits: 0

0 comentarii la „Lenovo Vibe X2 in trecere pe la mine la review

    • 17 aprilie 2015 la 7:30 PM
      Legătură permanentă

      Din cate imi aduc eu aminte atunci cand l-am testat si am descarcat foto pt. blog, nu am facut niciun artificiu deosebit fata de alte terminale. Si-a tras singur driverul si am actionat ca si cu orice alt mediu de stocare. Ai incercat cablul USB pe care il folosesti? Poate are vreo problema sau poate chiar conectorii din PC ori telefon. Daca nu …poti incerca si celelalte variante de conectare fara cablu.

Lasă un răspuns