Imprimantele sunt esențiale în activitatea la locul de muncă pentru 9 din 10 angajați din companiile românești

Potrivit unui studiu realizat la cererea Epson Europe în 14 țări din EMEA, imprimarea este în continuare foarte importantă, în ciuda digitalizării şi a provocărilor legate de protejarea mediului înconjurător.

Imprimarea pe hârtie este esențială pentru eficiența companiilor din România, potrivit unui studiu realizat în 14 țări din EMEA, inclusiv în România, în perioada octombrie 2016 – ianuarie 2017, la cererea Epson Europe. În România, 86% dintre respondenți consideră imprimantele „esențiale” pentru o activitate eficientă și 72% dintre persoanele chestionate spun că „nu pot exista birouri fără imprimarea pe hârtie”.

Participanții din România au indicat că imprimă în medie 38 pagini pe zi, cele mai populare documente imprimate fiind contractele (56%), rapoartele și broșurile (45%), dar și documentele ataşate e-mailurilor (41%).

Inkjet printer at the workplace

„Reiese clar din cercetarea noastră că, deși peste o treime (34%) din companiile incluse în studiu optează în prezent pentru digitalizarea documentelor, angajații preferă să lucreze mai degrabă cu documente imprimate pe hârtie pentru anumite activităţi, în loc să folosească ecranul calculatorului pentru a le citi”, declară Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson pentru România și Bulgaria.

La nivelul tuturor celor 14 țări participante la studiu, modul de utilizare al imprimării se schimbă şi aproape jumătate dintre toate printurile folosite în prezent fie se transformă imediat în deşeuri (17%), fie sunt utilizate un timp foarte scurt (29%). Asta nu înseamnă că imprimarea este mai puţin valoroasă, pentru că peste o treime dintre angajaţii intervievaţi (36%) au declarat că productivitate lor ar scădea dacă nu ar mai putea să imprime. Este un lucru care trebuie luat în considerare de companiile angajatoare, 95% dintre acestea având în politica lor protejarea mediului înconjurător drept un obiectiv important.

„Realitatea este că organizaţiile trebuie să imprime pentru caangajaţii să lucreze eficient, însă dacă acordă atenţie tehnologiei pe care o aleg, atunci pot avea beneficii sporite în ceea ce priveşte productivitatea şi pot proteja, în același timp, mediul înconjurător”, subliniază Simona Decuseară. „Prin alegerea imprimantelor cu jet de cerneală în detrimentul produselor laser comparabile, de exemplu, organizaţiile pot realiza de până la două ori mai multe printuri, producând cu 95% mai puţine deşeuri şi având un consum de energie mult mai mic[1], fapt cunoscut doar depuține companii din România. Din studiu reiese că 83% dintre respondenții din România nu au făcut încă tranziția la imprimantele cu jet de cerneală.”

Acest lucru este o oportunitate pentru firmele din România, având în vedere că 50%dintre acestea nu implementează IT-ul într-o manieră strategică. Acest fapt atrage cu sine costuri ridicate de imprimare și un impact crescut asupra mediului înconjurător.

„Noile tehnologii schimbă modul în care lucrează oamenii în prezent. Un exemplu pe care îl dăm adesea în cadrul Epson este acela al tehnologiilor interactive, care au la bază videoproiectoarele noastre şi care fac ca lucrul în echipă să dea rezultatele cele mai bune chiar şi când angajaţii sunt la mii de kilometri distanţă. Însă, când vine vorba de citire, scanare, editare şi partajare de documente, precum rapoartele, e-mailurile şi documentele ataşate acestora, angajații din birouri, indiferent de vârstă, preferă în continuare versiunea imprimată, tangibilă”, concluzionează Simona Decuseară. „Companiile trebuie să înțeleagă acest comportament pentru a putea profita de oportunităţi, pentru a-şiîmbunătăţi profiturile şi acreditările de mediu, prin utilizarea unor tehnologii selectate cu atenţie, care le pot veni în ajutor.”

În România, studiul a fost realizat pe un eșantion de 100 de respondenți, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Cel mai mulți dintre respondenți sunt angajați în sectorul privat, în companii din București și au poziții de middle-management.

[1]Conform testelor efectuate de BLI, de-a lungul a două luni până în aprilie 2015, în comparaţie cu o selecţie de echipamente concurente, în baza unui contract cu Epson. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţiwww.epson.ro/inkjetsaving

26 ianuarie 2017 – Epson

Visits: 0

Lasă un răspuns