Evolio X-Watch Sport la review pentru pregatirea competitilor sportive

Saptamanile acestea mi-a placut sa va tin la curent, pe Gadgetarul Roman, cu experimentele mele montaniarde, la Busteni si la Sinaia, acolo unde am reusit sa pun la lucru, unul dintre cele mai reusite modele de smartwatch, de la Evolio X-Watch Sport si, pentru a-mi crea timpul necesar, spre a putea concluziona, cat mai bine.
Ceasul este practic cea mai buna realizare, apropiindu-se de antrenamentele sportivilor de performanta, atat prin aplicatia instalata pe ceas, cat, mai ales, prin cea care poate fi downloadata de pe Google Play, sau, de pe Apple Store, denumita HitFit.
La prima vedere ceasul inteligent are niste dimensiuni 57.2 x 50.2 x 16 mm la56 g, care ne arata ca nu este un wearable obisnuit. Insa, luand in considerare alte deviceuri, impreuna cu care sportivii competitioneaza, acesta mi se pare a avea chiar niste dimensiuni apropiate de cerintele de miscare, si dinamismul acesteia. Adica, acest ceas inteligent, nu te va impiedica in activitatea sportiva, fiind un foarte bun monitor la purtator.

Displayul sau IPS de 1.3 inch si rezolutie 240 x 240 px, va asigura vizibilitatea dorita, in timpul miscarii, atat ca unghi de vizibilitate, cat, si, ca luminozitate/contrast indiferent de iluminarea ambientala. Functiile Alarma, Audio, Calculator, Calendar, Cronometru, Functie de telefon, Functie SMS, Monitorizarea somnului, Multisport (Alergare, plimbare, bicicleta, drumetie), Notificari: email, SMS, MMS, facebook, whatsapp, skype, twitter, Pedometru, Puls, Speaker, vor putea fi foarte usor accesate prin utilizarea displayului – touch cu ajutorul degetelor, cat si prin apasarea butoanelor aditionate: Mode, Menu, Home, in functie de schema de acces. In plus butonul lateral din mijloc denumit Menu se si roteste facand alegerea cu mult mai usoara. Modul de operare trebuie sa aveti rabdarea sa il cititi in manualul de utilizare de aici.


Despre usurinta utilizarii ceasului puteti vizualiza galeria de mai sus dar si clipul video realizat cu ocazia unboxingului si al primelor impresii pe care le-am pus pe canalul meu de youtube.

Pentru cei pasionati de foto cu unboxingul pachetului de vanzare va pun la dispozitie mai jos galeria cu care v-am obisnuit.

Una peste alta, pachetul de vanzare are tot ceea ce ii este necesar utilizatorului, si, ne-au obisnuit producatorii din ultima vreme, ca sa putem incarca, si, porni wearable-ul. Ceea ce regasim in plus, este tocmai dockingul, ce prezinta o dubla functionalitate, atat pentru adaptarea intre conectorul microUSB – contact magnetic cu 4 captatoare ale ceasului inteligent, cat si, functia de baterie extinsa, atunci cand, nu avem acces la o priza de incarcare. Mai jos puteti sa vizualizati o introspectie prin meniurile ceasului si toate functiile acestuia vizualizabile prin interfata utilizator:

Această prezentare necesită JavaScript.


Veti fi multumiti de viteza de reactie la schimbarea meniurilor, fara lag, procesorul MT2502C , ARM7, tactat la 260MHz, si de viteza de transfer cu interfata aplicatiei HitFit.
Acumulatorul Lithium al ceasului, are o capacitate de 360mAh, asigura fara conectarea GPS-ului, sau Bluetooth 4.0, in situatiile mele de testare, in jur de 4 zile, avand grija ca, acumulatorul sa fie incarcat 100%. Atentie, daca incarcarea se va realiza de pe bateria de tampon, capacitatea depinde de cat de incarcata este aceasta baterie. Tinand cont ca dockingul se poate incarca, si simultan, cu incarcarea ceasului, dar si, independent.
Pe de alta parte va recomand, ca primele cicluri, sa incarcati la maxim bateria de tampon din docking, chiar daca aceasta este de Lithium, pentru a fi siguri ca vom avea o capacitate integral acoperita. De asemenea, ar trebui sa observati, cele trei perforatii cu leduri albastre, de sub conectorul microUSB ale dockingului, care indica tocmai incarcarea acumulatorului sa aiba toate cele 3 indicatoare luminoase aprinse, semn ca incarcarea este realizata in totalitate.

Asa cum vedeti mai sus am instalat pe mobilul meu Android aplicatia HitFit, am imperecheat-o rapid cu ceasul. Chiar in cateva secunde. Apoi am fost obligat de meniuri sa completez datele mele fiziologice, si, chiar am primit cateva indicatii prin aplicatie de miscare sanatoasa, tinand cont ca, pana si somnul este monitorizat.
Acelasi principiu este valabil chiar si pentru pentru sportivii de performanta.
M-a incantat ca am putut vizualiza grafice atat pe ceas cat si pe telefon cu graficele de miscare pe ore, si parametrii de miscare: pasi, kilometri, calorii arse. Cu atat mai mult mi-a placut in urcare sa stiu la ce altitudine ma aflu si presiunea atmosferica. Cu un astfel de wearable chiar nu te poti plictisi niciodata pentru ca in conexiune cu mobilul poti realiza o multitudine de lucruri si datorita senzorilor acestuia: Altitudine, Barometru, G-Senzor, Monitorizarea somnului, Senzor Puls, Termometru si in acest fel sa poti analiza reactia organismului tau, cat mai complet, la schimbarile survenite in timpul miscarii/repausului.
Per total ceasul m-a impresionat prin constructia sa solida, carcasa din aluminiu rezistenta la apa-IP 54, verificata si pe traseu de atatea ori cat ploaia m-a surprins pe traseu. Conchid ca, este un model reusit, care trebuie sa se afle in galeria de gadgeturi a oricarui pasionat de miscare, indiferent de rata de performanta atacata.

Visits: 0

Lasă un răspuns