Ericsson lanseaza Connected Vehicle Marketplace

  • Cea mai noua aditie la Ericsson Connected Vehicle Cloud permite producatorilor de echipamente originale sa dezvolte un ecosistem de servicii digitale in jurul vehiculelor conectate
  • Connected Vehicle Marketplace dispune de API-uri pentru date telematice, schimburi de date reglementate, gestionarea partenerilor si solutii de incarcare si facturare
  • Scania prezinta Scania One, o platforma digitala atat pentru servicii in cadrul companiei, cat si continut extern pentru clientii Scania, construita pe Connected Vehicle Marketplace

Connected Vehicle Marketplace, o solutie marca proprie Ericsson reduce complexitatea construirii ecosistemelor de servicii digitale dedicate vehiculelor conectate. Producatorii de echipamente originale, partenerii si soferii vor putea contribui la dezvoltarea conectivitatii si inovatiei in industria auto.

Ericsson_Scania

Odata cu lansarea Scania One, Scania devine primul client care foloseste noua solutie. Scania One este o platforma deschisa care ofera detinatorilor de flote, soferilor si clientilor detinatorilor de flote acces la servicii care asigura cresterea eficientei si productivitatii, contribuind, in acelasi timp, la reducerea emisiilor de carbon.

Connected Vehicle Marketplace este un mediu controlat pentru producatorii de echipamente originale si are scopul de a pune noile servicii digitale in mainile soferilor prin includerea serviciilor digitale externe, toate integrate intr-un singur ecosistem digital.

Cu ajutorul vehiculelor conectate, Scania va cunoaste fluxul logistic in operatiunile clientilor detinatorilor de flote, de la santiere mari si transport public pana la transport pe distante mari.

Numarul de vehicule conectate creste rapid – atat pentru vehicule comerciale, cat si masini pentru pasageri. Scania a anuntat ca exista 250.000 de vehicule conectate, ceea ce reprezinta doua treimi din toate vehiculele vandute de ei in ultimii cinci ani. Mai mult decat atat, Strategy Analytics estimeaza ca vor exista 382 de milioane de vehicule conectate panain 2025.

09 Martie 2017 – Ericsson