Cisco lansează patru soluții digitale de securitate pentru sporirea productivității în industrii ca transporturi, producție, utilități și petrol și gaze

Dezvoltarea tehnologică va afecta puternic aproximativ 40% dintre companiile de top ce urmează modele tradiționale de afaceri, multe dintre ele urmând să piardă din cotele de piață în următorii cinci ani. Cu toate acestea, 75% dintre companii încă pot preveni acest lucru prin dezvoltarea propriei strategii digitale, potrivit unui studiu realizat de Centrul Global pentru Transformarea Digitală a Afacerilor (Centrul DBT).

Pentru a-și sprijini clienții să facă față acestei schimbări, Cisco lansează patru soluții digitale pentru industrii ca: transporturi, producție, utilități și petrol și gaze. Cu ajutorul acestora, clienții vor putea să gestioneze mai ușor utilajele și resursele, să depășească barierele de comunicare și să integreze cât mai bine tehnologia în afacerile lor. Mai mult, Cisco lansează soluția de securitate pentru IoT (Internet of Things) în sectorul industrial, iar împreună cu serviciile profesionale de la Cisco și de la parteneri, clienții vor putea face față tuturor acestor schimbări.

10866055_923895990956001_4093555617635500102_o

Eliminarea barierelor pentru creșterea nivelului de eficiență

Pentru a rămâne într-o zonă competitivă, companiile din producție, transporturi, utilități, petrol și gaze trebuie să-și maximizeze nivelul de productivitate, să ofere servicii ce aduc valoare adăugată și să le furnizeze experiențe mai bune clienților din mediul enterprise și utilizatorilor finali. Unul dintre cele mai mari obstacole în calea creșterii nivelului de eficiență în companii ține de slaba comunicare interdepartamentală și uneori chiar de refuzul angajaților de a transmite informația mai departe în echipă. Iar această mentalitate desparte oameni, mașini, sisteme, informații și întregi segmente ale unui business și separă informația de tehnologia operațională. O abordare holistică ar face lucrurile mai simple, ar crea conexiuni mai bune între oameni, comunicarea ar fi mai simplă, iar toate operațiunile ar fi mai eficiente.

Patru soluții digitale noi pentru industrii în portofoliul de sisteme de Securitate IoT

Mașini conectate pentru producție digitalizată: soluția presupune o arhitectură conectată care oferă operațiuni sigure, eficiente și vizibile. Aceasta permite conectivitate rapidă M2M, producție mai mare și integrare globală a unităților de producție, dar și digitalizarea producătorilor de echipamente (OEM) și a noilor modele de afaceri. De asemenea, oferă utilizatorilor posibilitatea, gestionării de la distanță a echipamentelor, în condiții de siguranță maximă. Cisco anunță și o serie de pachete la prețuri avantajoase care simplifică și accelerează digitalizarea infrastructurii pentru clienți: Factory Network, Factory Wireless și Factory Security.

Conducte inteligente pentru digitalizarea industriei de Petrol și Gaze: vizează o infrastructură interconectată și sigură care permite companiilor din industria de petrol și gaze să aibă un control mai bun asupra conductelor, oferind protecția bunurilor împotriva accidentelor sau în situații de atacuri cibernetice. Cisco și Schneider Electric colaborează pentru a aduce pe piață conceptul de Smart Conected Pipeline, implementat deja în multinaționale precum ENI, companie de petrol și gaze din Italia.

Substation Security pentru digitalizarea industriei de utilități: soluția presupune o arhitectură conectată care permite rețele electrice de maximă siguranță pentru a putea livra servicii mai eficiente pentru întreaga industrie de utilități.

Connected Mass Transit pentru digitalizarea industriei de transporturi: presupune o infrastructură conectată care va permite efectuarea livrărilor într-un mod mai sigur și o mobilitate crescută pentru furnizorii de servicii din transporturi, dar și o experiență de călătorie mult mai bună pentru pasageri. Prin intermediul unei rețele convergente bazată pe sistemul IoT de la Cisco, sistemele de transport își pot îmbunătăți nivelul de automatizare, colaborare, capabilitățile video, cloud-to-fog și de business intelligence.

De la unitatea de control, la stația de tranzit, pe arterele rutiere și rețelele de căi ferate sau în interiorul vehiculelor în sine, soluțiile Cisco pun siguranța și securitatea pe primul loc.

IoT System Security: produsele din portofoliul IoT System Security oferă un nivel crescut de siguranță, stabilitate și vizibilitate în ceea ce privește conectivitatea, creând astfel cadrul optim de implementare a inițiativelor IoT, fapt care le oferă clienților avantaje competitive. Rețeaua IoT poate acționa acum ca un senzor pentru a asigura punerea în aplicare a politicilor de securitate prin intermediului router-elor și switch-urilor. Cisco oferă, de asemenea, soluții și pentru securitatea fizică a sistemelor IoT prin intermediul camerelor de supraveghere, gestionarea accesului angajaților și administrarea monitorizării video printr-un sistem avansat de analiză a datelor. Cisco va continua să-și extindă portofoliul IoT System Security oferind soluții suplimentare în colaborare cu partenerii săi.

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunitățile de mâine demonstrând că se pot întâmpla lucruri uimitoare când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăți, accesați http://thenetwork.cisco.com și blogul Cisco Romania: http://gblogs.cisco.com/ro/blog/

Cisco și sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco și/sau ale companiilor afiliate din SUA și alte țări. Puteți găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terților sunt deținute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relație de parteneriat între Cisco și orice altă companie.

București, 23 octombrie 2015 – CISCO

Visits: 0

Lasă un răspuns