Camera mirrorless Canon EOS M50 la review in calatorie prin Bucegi

Desigur iti faci bagajele atunci cand parasesti capitala cea infierbantata de soarele dogoritor stimulata de asfaltul bituminos, care amplifica setea si sacaiala unor instantanee, ce vor iesi mereu “arse si transpirate”.

Bagajul va fi complet atat timp cat vei beneficia de un memorator, al patanilor si efectelor de moment, ce iti intregesc aventurile de vacanta, acolo, unde cu siguranta toata lumea incearca, sa se simta cat mai bine.

Nu plec niciodata, fara o camera dupa mine. Iar de aceasta data, m-a insotit in teste una dintre cele mai trendy camere mirrorless de la Canon, si anume EOS M50


Asa cum o vedeti, o veti putea agata de gat si parcurge cu usurinta trasee montaniarde, pentru ca nu te vei simti niciodata inghiontit, de balambaneala unui aparat greoi si de dimensiuni atipice pentru partidele tale de plimbare. Desigur il poti pune cu usurinta si in rucsac, pentru protectie, daca te vei catara pe stancile din decor, iar ceea ce vei surprinde cu acest model de aparat, va fi cu totul deosebit pentru amintirile tale de calatorie. Camera iti ofera si ceea ce este mai bun in video si anume filmarea 4K ce cu siguranta te va ajuta in urmarirea “caprelor negre” de pe traseu. Mai jos puteti urmari detaliile constructive si de design cu care camera ofera utilizatorului intreaga potentialitate si usurinta de operare a complexului de interfete. Nu este nimic deosebit prin comparatie cu alte aparate similare.

Cateva lucruri apreciabile sunt: dimensiunile compacte / greutatea redusa ce usureaza transportul;  calitate recomandata a imaginii, cu masurare fiabila si balans de alb automat; focalizarea automata rapida / precisa, chiar si cu obiective adaptate EF-mount DSLR; interfata usor de utilizat, care ofera inca un control extins asupra setarilor; ecranul complet articulat este grozav pentru fotografiere la unghiuri neobisnuite, inclusiv selfie, tactil Vari-Angle, cu functia Touch and Drag AF si vizorul electronic central de mari dimensiuni. Cu toate acestea au fost si cateva lucruri care nu au fost la locul lor. Cum ar fi: reglajul manual al obiectivului comun si cu blocarea lentilei in pozitia de transport si chiar si autonomia acumulatorului, care in lipsa de unul de rezerva, m-a cam lasat in timpul unei sedinte pentru realizarea pictorialului de mai jos.

Canon numeste acest model “de prima clasa” care se incadreaza in intervalul sau, intre EOS M100 si cel mai avansat model EOS M6. Dispune de un senzor APS-C de 24,1 megapixeli, un vizor electronic integrat si un ecran tactil complet articulat. Este disponibil în negru sau alb, la mine ajungand asa cum se poate vedea cel negru. Modelul M50 la care Canon ofera cumparatorilor incepatori o alegere reala, intre DSLR si mirrorless, desi exista, inca, numai sapte lentile native EF-M din gama Canon. Cu toate acestea, desi ar putea arata ca un alt model slab de DSLR, Canon a impachetat un numar surprinzator de functii in interiorul corpului EOS M50. Marcheaza in acest fel debutul procesorului Digic 8, fiind primul aparat de fotografiat Canon capabil sa inregistreze 4K video. Cu o rezolutie de 24,1 MP, ofera o gama de sensibilitate de ISO 100-25600, care poate fi extinsa la ISO 51200, daca veti considera necesar. Viteza de inchidere, variaza de la 30-1 / 4000 s, cu un declansator electronic cu cortina pentru a reduce la minimum riscul de vibratii. Canon a inclus, un mod silentios de fotografiere care utilizeaza un obturator complet electronic si este prima data cand a aparut pe o camera EOS.

In ceea ce priveste conectivitatea, EOS M50 dispune de Wi-Fi, NFC si Bluetooth LE, acesta din urma capabil sa formeze o conexiune permanenta la telefonul smartphone, utilizand aplicatia gratuita Camera Connect pentru Android sau iOS. Aveti la dispozitie opțiuni de control de la distanta. Pentru a share-ui fotografiile, puteti sa trimiteti foto preferate de la camera foto catre telefon, in timp ce navigati si/sau sa vizualizati imaginile de pe telefon si sa le captati. Este posibil ca toate imaginile sa fie copiate in mod automat pe telefon pentru a fi distribuite pe retelele sociale ceea ce am realizat si eu la momentul respectiv, pe grupul GADGETARUL ROMAN, de la fata locului.

Cam atatea am avut sa va prezint, in urma utilizarii destul de scurte, doar de cateva zile, cat mi l-au lasat, a mirrorless-ului de la Canon, in special ca nu sunt un fotograf profesionist dar sunt un amator de excursii si de instantanee, pe care va las sa le urmariti mai jos, si sa trageti singuri concluziile.

Visits: 1

Lasă un răspuns