Apple iPhone 7 la review

Prin amabilitatea programului de testare terminale de la Orangeam intrat in posesia unui sample de test, Apple iPhone 7, impreuna cu un SIM de test, deoarece, terminalul era blocat in retea, si, pentru prima oara, am reusit sa imi fac o impresie, despre utilizarea serviciilor in aceasta retea.

A fost, exact asa cum mi-am inchipuit, adica, tot atat de buni ca si acoperire, precum reteaua Telekom. Avand la dispozitie doua terminale in paralel setate pe cele doua retele, pot spune ca, in zonele prin care ma misc, in Bucuresti, retelele au fost aproape complementare, in ceea ce priveste largimea de banda masurata, cu Speedtest.net, o aplicatie pe care o utilizez in mod curent la masuratori.

Insa, Apple iPhone 7, mi s-a parut un terminal extrem de grozav, practic, de top, asa cum nu am mai primit pana acum in teste, desi, anul trecut am avut iPhone 6s al carui review, l-am pus aici, fata de care, exista o viata usor mai lunga a bateriei, o camera mai buna, hardware mai rapid si in special protectia impotriva apei, clasificare de IP67 conform standardului IEC 60529.

Practic din punct de vedere al husei de protectie avand aceeasi marime, cu diferenta cunoscuta de orificii, nu acelasi lucru se poate spune despre performantele hardware, unde, cu o configuratie mai modesta, decat un Android actual, terminalul se misca cu mai mult de doua ori mai rapid, fiind opera celui mai sigur si rapid sistem de operare IOS 10, cat a fost la mine primind si versiunea 10.2.1. 

Impresioneaza de la prima atingere, si, din punct de vedere constructiv, nu numai prin rafinamentul si finetea materialelor, si culorile de bun gust, dar, si al rezistentei mecanice la diferitii factori de mediu, care, in mod normal, ar trebui sa influenteze functionarea, in mod negativ. 

22-dsc09917

Ceea ce nu m-a impresionat atat de vizibil, se refera la dimensiunea mai redusa a ecranului, de numai 4,7 inchi diagonala, cu retroiluminare LED, ecran Multi-Touch cu tehnologie IPS, ceea ce aduce vizibilitate unghiulara, a oricarui pixel la rezolutie de 1334 x 750 pixeli, la 326 ppi, raport de contrast de 1400:1. Nu te poti adapta, atat de rapid, dupa ce ai avut terminale cu diagonale in jurul a 5 inchi. De asemenea, mi s-a parut cam “jucaus”, pentru ca, strangeam in mana o carcasa lucioasa si cu marginile rotunjite. Problema, mi s-a parut definitiv rezolvata, cu acea husa, pentru ca, gripul a luat o turnura favorabila, pentru utilizare. Pe mine sincer, nici lipsa jack-ului EAR 3,5 mm, nu m-a ingrijorat, pentru ca, am utilizat in majoritatea cazurilor difuzoarele exterioare a caror calitate audio si castig m-au impresionat pozitiv. IPhone 7 are  totusi casti Bluetooth, cu toate ca acesta utilizeaza standardul de codec SBC Bluetooth. Exista avantaje pentru conectarea castilor la mufa Lightning, care sunt evidente in produse, cum ar fi castile active, cu anulare a zgomotului, care nu necesita o sursa de alimentare suplimentara, deoarece, toata procesarea, are loc la bordul telefonului. In schimb si dezavantaje: avand in vedere, ca, portul Lighting este acum utilizat, pentru a conecta casti, si de aceea nu puteti incarca telefonul, in timp ce, conectarea castilor cu fir, se face prin intermediul adaptorului. Pentru asta, aveti nevoie de un alt adaptor, care are un al doilea port de incarcare. Urmatoarea schimbare, este inlocuirea butonului fizic Home, cu unul cu apasare, ceea ce, il face mai comun utilizarii. Butonul de start, nu mai este un butonul pe care apasati, dar un buton capacitiv, care este capabil de a trimite un feedback tactil, ca un bazait, datorita unui motor Taptic. Acest feedback poate emite diferite tipuri de buzz-uri, in functie de context. De exemplu, apelurile pot primi un buzz “ritm”, diferit de acela de e-mailuri. Dezvoltatorii de aplicatii ar putea crea, de asemenea, modelele lor de buzz.

Ceea ce puteti intalni in pachetul de vanzare, puteti vizualiza in galerie.

Nu am avut chiar tot continutul, fiind o unitate sample, dar in cutie, puteti regasi urmatoarele:

  • smartphone,
  • cheita pentru slotul cartelei nanoSIM,
  • incarcator de 5V/1A ,
  • adaptor jack de 3.5 mm – port lightning,
  • stickere Apple,
  • manualul de utilizare si certificatul de garantie.

Practic unul dintre cele mai business pachete ale momentului, atat ca pret, calitate, dar si adresabilitate.

IPhone 7 este foarte asemanator cu predecesorul sau. Dimensiunile sunt identice, dar cele 138g  iPhone-ul 7 este mai usor decat cele 6S. IPhone. Prin comparatie, este mai subtire si mai usor la 6.9 mm si 129g. Ambele 6s si 7 au camere la 12MP asezate in spatele, dar camera video frontala cu care se confrunta 7 iPhone a fost actualizata de la 5MP la un senzor de 7MP.

Banda de antena a fost mutata in partea de sus pe iPhone 7 si, desigur, mufa pentru casti a fost eliminata pentru portul Lightning si adaugarea de difuzoare stereo. Difuzoarele sunt un plus binevenit, o imbunatatire vizibila, atunci cand, ascultati muzica, sau, vizionati clipuri video, fara casti.

Cu mufa pentru casti indepartata, exista mai mult spatiu pentru o baterie mai mare (1960 mAh fata de bateria iPhone 6S de 1715 mAh), deci schimbarea avantajeaza.

iPhone 7 e sustinut de un display de 4,7 inci, care, este cu 25 la suta mai luminos, decat, modelele anterioare si vine cu o asa-numita gama de culori P3. Fotografii, grafica si jocurile arata grozav pe ecran. IPhone 7 are acum standard Retina Display HD, conferindu-i un IPP de 326.

Pe de alta parte, mai multe aplicatii imbratiseaza Apple Touch 3D si aceasta caracteristica se simte mai natural, odata cu folosirea butonului senzorului Home, sensibil la presiune.

Ceea ce diferentiaza cele doua modele de terminale 6s vs. 7,  fara a desface capacele, vor fi testele Benchmark, asa cum se vede este de locul 3 in AnTuTu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Gaming-ul este extraordinar de puternic pe acest telefon, abil asistat de performanta imbunatatita, a chipset-ului A10, fabricat de TSMC, primul procesor quad-core, fabricat prin litografiere, pe 16 nm, FinFET. Foloseste doua nuclee pentru performanta si alte doua nuclee optimizate, spre a fi eficiente, in ce priveste consumul de energie.

Noul iOS 10 este unul dintre cele mai bune platforme, pe care compania a pus-o vreodata pe un telefon. Exista pe panoul “stanga, a ecranului de pornire”, care contine tot felul de actualizari si informatii. La fel ca panoul de stiri si panoul de notificare, din partea de sus a telefonului, au fost comasate intr-unul, cu mai multe informatii si optiuni de widget usor abordabil.

iPhone 7, vine cu cateva aplicatii preinstalate: Mail, Calendar, Poze, Camera, Harti, Ceas, Vremea, Wallet, Notite, Mementouri, Bursa, Videoclipuri, iBooks, iTunes Store, App Store, Locuinta, Sanatate, Configurari, FaceTime, Calculator, Podcasturi, Watch, Suplimente ( Busola, Sfaturi, Reportofon, Contacte, Gasire prieteni si Gasire iPhone), Numbers, iTunes U, iMovie, Pages, Keynote, GarageBand cu Screenshots dedicate si deja cunoscute.

Cate ceva si despre conectivitate: 4G pana la 450 Mbps cu agregare de spectru, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual band pe 2.4 si 5 GHz, cititor de amprenta, Bluetooth 4.2, A-GPS si GLONASS, NFC pentru Apple Pay, cam toate sistemele importante si moderne.

Camera a fost imbunatatita, avand un senzor de 12 MP, la fel ca la iPhone 6S, dar cu deschidere 1.8, in plus este dotata cu stabilizator optic de imagine. Camera este capabila de filmare 4K la 30 fps si  720p la 240 fps.

Camera frontala a fost imbunatatita, cu un senzor de 7 MP cu deschidere 2.2, capabila de filmare 1080p la 30 fps.

Este clar, ca, pozele raman un plus, pentru acest terminal, si, in Galerie, va puteti convinge.

Video

Visits: 0

Lasă un răspuns