Acer Swift 3 in configuratie cu CPU AMD Ryzen 7 Mobile 2700 U si diagonala display-ului de 15,6 inci la review

Dupa testarea notebook-ului cu procesor Intel Core i7 – 8550 U click aici mi s-a parut firesc sa utilizez si unul, care sa aiba in configuratie un procesor actual, de ultima generatie, AMD Ryzen 7 Mobile 2700 U. Care nu m-a incantat numai prin aspectul mult asteptat de mine de mai multi ani, intr-o carcasa de aluminiu de culoare argintiu metalizat, dar si printr-o performanta superioara a configuratiei hardware, ce ruleaza sub sistemul de operare Windows 10.

Dispozitivul vine asezat intr-o geanta antistatica alba, inconjurat de un carton, incluzand manualele de utilizare si incarcatorul. Mic si portabil incarcatorul livreaza la iesire prin jack, 19 Vcc si curentul de iesire de 3.42 A, in cazul in care sunteti interesati sa va cumparati vreun altul nou si vreti sa stiti ce veti cere la magazin.

Desigur, amanuntele de design nu sunt diferite fata de modelul anterior, de acum un an. Desi poate ne-am fi asteptat la cateva elemente exterioare evidente, de diferentiere. Insa performantele si specificatiile sunt superioare si inclina balanta in favoarea celui din urma model testat de mine.

Deschizand capacul cu balamale solide, observam o tastatura de dimensiuni potrivite pentru mainile mele, stransa in acest corp, de 15 inci. Gasim tastele care au o cursa cam scurta pentru cei neobisnuiti, dar adaptarea se va produce rapid. De asemenea, dispunerea tastelor de sageti nu este cea mai buna pentru jocuri, dar trebuie sa fim constienti ca acesta nu este un dispozitiv destinat jucatorilor inraiti, ci mai degraba pentru munca office. Cel mai bun lucru sesizabil pentru aceasta tastatura este retroiluminarea. Ceea ce consider ca este un plus pentru cei care vor utiliza notebook-ul chiar si noaptea. Asa cum ne-au obisnuit proiectantii si la acest model un cititor de amprente, care accepta logare Hello Windows, este asezat sub coltul din dreapta jos al tastaturii. Touchpad-ul Swift 3 de marime 4,2 x 3,0 inci a furnizat o urmarire precisa indiferent de aplicatia deschisa. De asemenea, a oferit timpi de raspuns / de reactie fara probleme la gesturile de navigare Windows 10.

Analizand vizual si mergand din partea stanga a acestui ultrabook, cele mai importante lucruri pe care le putem vedea sunt doua porturi USB 3.1, Sleep and Charge. Ceea ce inseamna ca s-ar putea incarca un dispozitiv extern chiar si atunci cand laptopul nu este pornit. Exista un port USB de tip C, un port HDMI de dimensiuni mari, care este asociat cu orificiul in care se va introduce incarcatorul. Doar doua – USB 2.0 si un cititor de carduri SD. Nu exista niciun port RJ45 pe acest dispozitiv, si atunci retelele de conexiune acceptate, vor fi in principal cele wireless. Cele doua difuzoare plasate sub cele doua grile din partea de jos a carcasei inferioare au o calitate buna/clara a sunetului, cu frecvente joase, medii si inalte, dar nu neaparat pentru melomanii cu pretentii.

Pentru ca toti am fi tentati sa spunem ca: “noaptea toate pisicile sunt negre”. Pot spune sincer, ca mi-a placut functional cum s-a miscat Swift 3 cel argintiu. Si pentru ca pare a avea parte de o aparitie/prezenta cu mult mai luminoasa, in ceea ce inseamna aspectul exterior, de lucru, dar, si o parte mai facila in operare. Pentru ca, performantele sunt favorabile acestei configuratii, mi s-a parut a fi o experienta de utilizare cu mult mai buna si mai apropiata de dorintele mele de exprimare, in domeniul operarii diferitelor mele tipare de utilizare.

Inca de cand AMD a revenit pe piata top – CPU, au inceput sa provoace Intel cu performante ridicate si preturi scazute. Primele procesoare Ryzen cu linie de joasa de putere gasite pe solutiile portabile sunt AMD Ryzen 7 2700U. Noul APU este construit pe o arhitectura de 14nm cu un TDP (thermal design power) de 15 W. Arhitectura “Zen” Core inseamna ca procesorul este dotat cu tehnologia AMD SenseMI.

Ryzen 7 2700U gazduieste 4 nuclee si 8 fire, care lucreaza tactat la 2,20 GHz si au frecventa maxima de 3,80 GHz. De asemenea, are un total de 6 MB cache distribuit 2/4 MB respectiv pentru nivelurile L2/L3 . Procesorul suporta module dual-channel DDR4 cu viteze de pana la 2400 MHz.

Fiind un APU, Ryzen 7 2700U are de asemenea un accelerator de grafic RX Vega 10 incorporat alcătuit din 10 nuclee, care lucreaza pana la 1300 MHz si accepta tehnologia discutata anterior.

Cardul grafic GPU mi s-a parut nativ a functiona mai sincronizat cu procesorul, fiind tot de conceptie AMD. Radeon RX Vega 10, e mai bun, chiar daca in configuratia cu procesor Intel ne-am bucurat de o placa puternica, recunoscuta mondial, de la NVIDIA GeForce MX150. Mai bine si prin prisma faptului ca si diagonala display-ului a fost de 15.6 inci, de rezolutie 1920 x 1080 pixeli, asa cum ii sade mai bine celui care doreste sa prinda cu ochiul si cateva detalii mai bune ale imaginilor. Aici lucrurile s-au potrivit cu mult mai bine din punct de vedere si al Benchmark-urilor (NovaBench, CPU-Z, Geekbench, HWInfo 64, Aida 64, ) utilizate in timpul testelor, clasamentele/punctajele aratand diferentele. Arhitectura din interior ataca un ecran IPS de 1080p cu un finisaj lucios si un geam din Gorilla durabil de tip Corning. Dispozitivul de stocare este destul de rapid M.2 PCIe NVMe 512 GB SSD. Swift 3 are o memorie RAM de 16 GB DDR4 cu viteze de 2400 MHz, care este partajata atat de procesoarele centrale, cat si de cele grafice. Toate acestea vin intr-un corp elegant din aluminiu periat de dimensiuni 371 x 255 x 18.8 mm greutate 2.00 kg si un pret rezonabil. Mi se pare robust si totusi usor manevrabil.

Nu ma asteptam la un laptop cu diagonala mare de 15,6 inci, ca autonomia sa dureze prea mult timp. Testul meu obisnuit de utilizare, care este unul moderat. mi-a oferit o medie de 8-10 ore fara incarcare, ceea ce este potrivit pentru un utilizator de tehnologie, in ziua de azi, atacand tot programul normal de lucru de la job.

Visits: 0

Lasă un răspuns