Ericsson cordoneaza proiectele dedicate dezvoltarii tehnologiei 5g

  • Ericsson a fost numit coordonator al noului proiect al Uniunii Europene METIS-II (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society-II), consolidându-și astfel poziția de principal promotor al dezvoltării tehnologiei 5G
  • Proiectul METIS-II se va ocupa de dezvoltarea sistemelor radio și standardelor 5G, jucând un rol important în proiectele pentru 5G-PPP (Parteneriatul Public-Privat pentru Infrastructură 5G)
  • Ericsson va prelua și coordonarea tehnică a proiectului mmMAGIC (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth Generation Integrated Communications) pentru a dezvolta noi interfețe radio dedicate rețelelor mobile
  • Ericsson (NASDAQ:ERIC) continuă să fie în avangarda dezvoltării tehnologiei 5G, fiind recent desemnat coordonator al noului proiect al Uniunii Europene METIS-II (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society-II), proiect dedicat elaborării sistemelor radio și standardelor 5G.

Ericsson

La un nivel strategic, METIS-II va furniza un cadru propice parteneriatelor publice-private pentru infrastructura 5G, contribuind la evaluarea generală a conceptelor de acces radio și la dezvoltarea spectrului de rețea necesar. Mai mult decât atât, se va ocupa și de pregătirea acțiunilor dedicate organismelor de reglementare și standardizare.

DSC01216

Proiectul beneficiază de susținerea unui consorțiu internațional, format din 23 de companii din întreaga lume care au inițiative importante în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei 5G – companii din Uniunea Europeană și țări ca Japonia, China, Statele Unite, Coreea de Sud și include majoritatea marilor producători internaționali de echipamente, operatori și cercetători de renume. METIS-II este cofinanțat în cadrul proiectului Horizon 2020 al Uniunii Europene și are un buget de 8 milioane de euro.

Ca principal promotor și coordonator ar proiectului METIS-II, Ericsson va asigura integrarea noilor tehnologii în dezvoltarea infrastructurii de acces radio 5G și va furniza o platformă pentru unificarea acțiunilor dedicate organismelor de reglementare și standardizare. METIS-II continuă proiectul de succes METIS, primul proiect integrat dedicat tehnologiei 5G, coordonat tot de Ericsson.

Mai mult decât atât, Ericsson va prelua coordonarea tehnică și a proiectului mmMAGIC (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth-Generation Integrated Communications). Acesta se va ocupa de dezvoltarea și proiectarea noilor concepte pentru tehnologiile de acces radio mobil dedicate implementării spectrului de 6-100GHz.

Ambele proiecte sunt importante pentru pregătirea standardelor dedicate conexiunile mobile 5G și furnizează jucătorilor de pe piața globală oportunitatea de a discuta și evalua diferite idei de cercetare, contribuind la consolidarea pieței soluțiilor mobile.

DSC01121

Transformarea standardului 5G într-un standard global constituie unul dintre cei mai importanți factori în digitalizarea industriilor, implementarea conexiunilor broadband oriunde în lume și dezvoltarea Internetului Tuturor Lucrurilor. De asemenea, standardizarea rețelelor este importantă pentru a conecta oamenii din toate colțurile lumii, permițând rețelelor să funcționeze fără probleme la nivel global și să furnizeze aceeași experiență tuturor utilizatorilor.

Ericsson – 9 IULIE 2015

Visits: 0

Lasă un răspuns